Gratis fragt over 499,-

  • 0

AWARE by VERO MODA

AWARE by Vero Moda er en bæredygtig kollektion, som er designet med henblik på at reducere miljøpåvirkningen. Kollektionen er designet til moderigtige kvinder, som ønsker at investere i mere bæredygtige materialer. Målet er at reducere miljøpåvirkningen gennem hele brandets forsyningskæde, og dermed skabe mere bæredygtige produkter. Den viden de får gennem kollektionen, kan påvirke fremtidige valg i hele Vero Modas brand.

Modeindustrien er en klimasynder

Tøjindustrien er ansvarlig for en stor del af CO2-udledningen. Derfor er det også væsentligt at kigge på det miljømæssige aspekt. Tøj kan produceres af naturlige og syntetiske tekstiler. Det er svært at sige med sikkerhed, hvilken type materialer der har den laveste miljøpåvirkning. Naturlige materialer som uld, bomuld og silke udvindes fra naturen og kan derfor være bedre for miljø og klima. De syntetiske materialer som polyester, viskose og akryl kræver derimod mindre energi at fremstille. Derudover kan de syntetiske materialer nemmere genanvendes og indgå i en ny produktion.
Bæredygtigt tøj er blevet en trend

Det er for mange blevet en trend at investere i bæredygtigt tøj. Når man ser på det miljømæssige aspekt, kan bæredygtigt tøj være med til at reducere CO2 og minimere spild. Derudover kan bæredygtige tøj ofte genanvendes og indgå i recirkulering. På den måde bliver der taget større hensyn til naturen, så miljøet får de bedste betingelser. Kundebehovet har ændret sig, og mange er villige til at betale ekstra for bæredygtighed. Forbrugernes stigende krav til økologiske og bæredygtige produkter udspringer sig bl.a. af en stigende bevidsthed om den påvirkning tøjproduktion har på miljø og klima.

Bæredygtige produkter

AWARE by Vero Moda går ikke på kompromis med målet om at skabe mere bæredygtige produkter. Kollektionens produkter er designet i 91% mere bæredygtige materialer, men mange af produkterne er allerede lavet i 100% bæredygtige fibre. Produkternes små detaljer som tråd og knapper er enten lavet i delvis genanvendte - eller organiske materialer. Derudover er tekstilerne enten genanvendte, organiske eller ECOVEROTM-certificeret. ECOVERO er et viskosemateriale, hvor både råvaren og produktionsprocessen er bæredygtig. Når AWARE by Vero Moda ser på hele forsyningskæden, så inkluderer det også transporten af halvfabrikata og færdigproducerede varer. AWARE by Vero Moda kollektionen bliver derfor aldrig fragtet med fly, til gavn for både miljøet og klimaet. En bæredygtig style fra Vero Moda skal som minimum indeholde 50% økologisk bomuld, recycled polyester, recycled nylon, TENCELTM Lyocell fibre, LENZINGTM ECOVEROTM fibre eller LIVA ECO BY BIRLA CELLULOSETM. Kombinationen kan være et mix af to materialer, så længe de tilsammen som minimum udgør 50% i alt. Ved produkter der er mærket med EU ECOLABEL, er man som kunde garanteret et produkt der er underlagt en række krav til hele produktets livscyklus – fra råmateriale til produktion og bortskaffelse.