Julegaver byttes indtil 5. januar

Sweatstilen

Er du også blevet helt vild med den populære sweatstil, der har vundet indpas både i bybilledet og på modescenen? Vi forstår dig godt. Sweatstilen er både sporty, casual og komfortabel på én og samme tid. Den trendy stil med sweatpants og sweatshirts kan bæres året rundt – hver for sig eller som et fuldendt look.

Historien bag stilen

Hættetrøjer er ikke et helt nyt fænomen. De kan nemlig spores helt tilbage til munkenes tid i middelalderen. Datidens munke bar den såkaldte kutte, der på mange måder kan minde om den karakteristiske hætte vi ser bag på trøjerne i dag. Vi skal dog tilbage til 1930’erne for at finde frem til en ’hoodie’ i stil med den vi kender i dag. Dengang blev hættetrøjen produceret med det formål at holde arbejdsmændene i USA varme. Med hip hop-kulturens gennembrug i 1970’ernes Bronx i New York, blev stilen mere og mere populær, da den bl.a. gav anledning til større bevægelsesfrihed i forbindelse med de velkendte dansestilarter som breakdance og hip hop. I 1976 fik den populære ’hoodie’ sin ikoniske status, da den dukkede op på filmlærreder over det meste af verden. I forbindelse med den stigende popularitet, tog flere og flere designere sweatstilen til sig.

Sweatshirten – den velkendte pullover med rund hals og lange ærmer – blev introduceret af quarterbacken Benjamin Russell, Jr i midten af 1925. Den var en del af de amerikanske sportsfolks træningstøj i 1920’erne, da den havde flere fordelagtige egenskaber. Den kunne bl.a. holde atleterne varme i pauserne mellem træningerne, og kunne samtidig transportere sveden væk fra kroppen under træningerne. I 1950’ernes USA blev sweatshirten populær blandt de amerikanske universitetsstuderende. Dengang blev universitetslogoerne printet på de populære sweatshirts, for på den måde at kunne formidle budskaber ud til samfundet. Både sweatshirts og hoodies er i dag en del af mange kvinders garderobe. Det er en super komfortabel måde at klæde sig på, når stilen skal være både sporty og trendy.

Sweats til enhver stil

Når garderben skal opdateres med nye komfortable styles, så findes der heldigvis et kæmpe udvalg af trendy sweatpants, sweatshirts og hoodies. Med sweatstilen kan du opnå et casual og sporty look på en og samme tid. Hvis du ønsker at opnå et råt look med din sweatshirt, så kan du med fordel vælge en med et fedt print og style den med et par coatede bukser fra klædeskabet samt et par chunky støvler. Du kan også sætte et feminint udtryk på dit look ved at vælge en sweatshirt eller hoodie i smukke pastelfarver og style den med en nederdel eller et par smarte jeans eller bukser. Fuldend et sporty look ved at sammensætte både sweatpants og hoodie i ens farver – tilføj gerne et par sneakers for prikken over i’et. En weekend hjemme på sofaen kan sagtens være både komfortabel og moderigtig med et matchende sweatsæt.

Sådan finder du dine nye komfortable styles

Det kan være en fordel at overveje hvilket formål din nye hoodie, sweatshirt eller sweatpants skal have, når garderoben skal fornyes med komfortable styles.

  • Uanset om du er på udkig efter en ny hoodie eller sweatshirt, så vælg en med god plads. For det første er disse egnet til at sidde mere løst end den klassiske striktrøje og for det andet får du plads til at kunne style en skjorte, t-shirt eller meshbluse under din hoodie eller sweatshirt.
  • Vælg dine nye styles efter din personlige stil. På den måde får du med garanti brugt dem mere, da du ellers kan risikere at de blot kommer til at ligge i klædeskabet.
  • Sørg for at have sweatshirt, sweatpants eller hoodies i neutrale farver. Det giver flere kombinationsmuligheder og gør det lettere for dig at style dem med dine personlige favoritter. Klassiske farver som sort, grå og hvid går aldrig af mode
  • Brug dine sweatstyles som et ekstra varmt lag. Du kan sagtens style dine sweatshirts og hoodies under en varm vinterjakke eller med en vatteret vest udover.