Gratis fragt over 500,-

  • 0

Find din personlige tøjstil

God stil er individuel og moden ændrer sig fra sæson til sæson. Tøjstilen skal matche den du er, og virkelig få personligheden til at skinne igennem. For nogle kan det være svært at definere sin stil, og samtidig finde frem til de items der passer til ens image og facon. Det vil ofte føles uoverskueligt og tidskrævende, når der skal shoppes nyt tøj til garderoben. Når du skal definere din personlige stil, kan du med fordel overveje hvilken stilkerne du har og hvordan din kropstype ser ud. Det vil gøre fremtidige shoppingture meget lettere at være bekendt med disse elementer. Når du kender din personlige tøjstil, vil du opleve at være i stand til at shoppe mere målrettet, at undgå de klassiske fejlkøb, og samtidig blive mere bevidst om hvorfor noget tøj fungerer for dig og noget andet ikke gør.

Find din stilkerne

Når du skal definere hvad du tøjmæssigt godt kan lide, kan du faktisk gøre dig flere overvejelser. Der findes forskellige stilkerner – klassisk, feminin, rå, enkel, boheme og afslappet – der har hver deres karakteristika. Som udgangspunkt har du én stilkerne, som er den kerne du associerer dig selv mest med. Derudover kan du have en eller flere tilvalgskerner. Derfor giver det også mening når vi siger, at du med en afslappet stilkerne sagtens kan have elementer fra den feminine eller rå stilkerne i dit klædeskab. Typisk vil man mixe elementer fra tilvalgskernerne med styles fra sin hovedkerne. Mange kvinder har ofte en tendens til at fravælge de sæsonbetonede farver. Hvis du er en af dem der altid ender i neutrale farver som sort og hvid, så er det måske fordi du er i tvivl om hvilke farver der passer bedst til dig. Som udgangspunkt kan du bære alle farver, men overvej om der er nogle nuancer af farven der passer bedre til dig end andre. Der findes to grundlæggende farveskalaer at arbejde ud fra. De kolde og de varme farveskalaer. Ud fra dine egne farvertoner – øjenfarve, hårfarve og hudtone – kan du afgøre hvilke nuancer du med fordel kan gå efter. Farver der matcher dine egne nuancer vil give glød til dit ansigt og skabe kontrast til dit outfit.

Klæd dig efter din kropstype

At kende sin kropstype gør det både lettere og sjovere for dig at shoppe nyt tøj til garderoben. Du vil med sikkerhed også opleve at føle dig mere tilpas i dit outfit, hvis du klæder dig efter din facon og dine former. Når du skal definere din tøjstil, er det derfor en væsentlig faktor at finde ud af hvad der klæder din krop. Sørg for at vælge tøj i den rigtige størrelse, og som har en pasform der komplimenterer din kropstype. Timeglasfiguren har en defineret talje, en fyldig barm og fyldige hofter. Tætsiddende Pieces kjole som f.eks. style Pccrista Ls O eller Vero Moda kjole Vmlavender, passer godt til denne kropstype, de det vil fremhæve dine naturlige former og markere din talje. Find flere kjoler her. Pæreformen er kendetegnet ved, at hofterne er bredere end overkroppen. Skab balance mellem dine skuldre og dine hofter ved at vælge overdele med flæser eller pufærmer, der tilføjer volumen til din overkrop. Søjleformen er karakteriseret ved at have en lang og slank silhuet. Her kan du med fordel sammensætte over- og underdele der giver volumen til hofter og barm, og evt. markere taljen med et bælte. Æbleformen har slanke ben, er fyldig omkring maven, og har ikke en særlig defineret talje. Bær overdele i mørke farver og underdele i lysere farver. På den måde skaber du balance mellem din overkrop og din underkrop. Når du har defineret din kropstype, vil du få meget mere ud af dine items i garderoben. Du vil være i stand til at kunne skabe outfits der komplimenterer din krop frem for at gemme den væk.