Gratis fragt over 500,-

  • 0

Tøj til bryllupsfesten

Bryllupssæsonen er så småt skudt i gang, men det kan være en anelse svært at finde det helt rigtige look som bryllupsgæst. Det kræver både planlægning og velovervejelse at være bryllupsgæst. Ifølge gamle bryllupstraditioner er der nemlig en række uskrevne regler angående dresscode, der helt sikkert bør overvejes.

1. De fleste ved at en hvid kjole er et kæmpe NO-GO til bryllupper. Farven er nemlig udelukkende forbeholdt bruden. Drømmer man om at trække i en elegant sort kjole så kan man også godt tro om igen. Sort er nemlig sorgens farve, og det kan man ikke ligefrem sige høre med til et bryllup. En smuk rød kjole kunne selvfølgelig virke oplagt til et farverigt sommerbryllup, men denne farve bør man ligeledes holde sig fra. Rød symboliserer ”syndens farve”. Bærer du rød til et bryllup signalerer man – Ifølge gammel skik – at have været romantisk involveret med gommen.

2. Nogle brudepar går mere op i dresscode end andre. Hvis du er i tvivl om dit look passer ind i brudeparrets forestillinger om deres drømmebryllup, så er det bedste råd: ”Keep it classy”. Sørg for at iføre dig noget du selv vil føle dig tilpas i, men hold det elegant og stilfuldt.

3. Mange mener desuden, at man bør bære to forskellige sæt tøj – et til vielsen om dagen og et til festen om aftenen. Typisk vil man iføre sig det mest festlige outfit om aftenen fremfor om dagen. Som kvindelig gæst kan man derfor med fordel vælge en knælang kjole eller et todelt sæt til vielsen, og en gulvlang kjole til bryllupsfesten om aftenen.

I sidste ende handler det om, hvad brudeparret har af ønsker. Nogle går meget op i traditioner, hvorimod andre er mere afslappet omkring de klassiske bryllupsregler. Som udgangspunkt er det vigtigste, at man som bryllupsgæst ikke ”outshiner” bruden – hverken som kvinde eller mand.

Dresscode til den kvindelige bryllupsgæst

Det kan være enormt svært at finde den helt rigtige kjole uanset hvilken anledning det drejer sig om. Bryllupper er en af de mest formelle begivenheder, og kræver derfor lige det mere af gæstens outfit. Mange kvindelige bryllupsgæster vælger ofte at iføre sig en gulvlang kjole, og gerne en i et mere elegant materiale som fx satin, der giver et mere formelt og eksklusivt udtryk.

Som udgangspunkt er der ingen specifikke krav til bryllupsgæstens outfit. Hvis du derfor ikke er til galla-looket, kan du sagtens iføre dig en knælang sag eller endda et par smarte habitbukser. Så længe påklædningen ikke outshiner bruden og der undgås at bære farver som hvid og sort, så er der masser af muligheder for at finde et outfit der matcher din personlige stil.

Praktiske og stilfulde accessories

Til en bryllupsfest hører sig selvfølgelig også de rette accessories i form at høje hæle, selskabstaske og smykker. Når du vælger tilbehør til dit outfit, behøver du hverken gå på kompromis med komfort eller design. De fleste kvindelige bryllupsgæster vil nok iføre sig et par høje hæle til bryllupsfesten, men et bryllup er heldagsbegivenhed, der strækker sig over rigtig mange timer. Derfor kan det være en fordel at vælge et par med en lidt lavere hæl eller eventuelt medbringe skiftesko.

Et andet vigtigt tilbehør er selvfølgelig smykkerne. Overvej her hvor meget du egentlig behøver pifte dit look op. Det kan hurtigt blive for meget med en detaljefyldt eller sprudlende kjole, hvis der samtidig tilføjes farverige eller oversized smykker i flere lag. Derimod kan smykker skabe et unikt udtryk sammen med et minimalistisk outfit.

Festtasken er ligeledes et vigtigt tilbehør til bryllupsfesten. Hvor den mandlige bryllupsgæst ofte har plads til opbevaring i både bukser og blazer, er de kvindelige bryllupsgæster lidt udfordret i forhold til opbevaring af læbestift, mobiltelefon og andre personlige sager. Tasken er derfor helt essentiel og kan samtidig fuldende ethvert festlige look.